Over mij

Uitval door Stress En Burn-Out Is een groot maatschappelijk probleem. 1 op de 6 werknemers heeft burn-out klachten of een burn-out en uitval door deze kost in Nederland Jaarlijks 2,8 miljard euro. 

Ik geloof er in dat wanneer je passie, talent en taken weet te combineren je tot veel meer in staat bent dan je nu denkt.

Hiervoor moet je richting kiezen en je eigen koers varen!
Wanneer je weet waar je naar toe wil weet je om te gaan met tegenwind, kun je strategieën verzinnen om obstakels te overwinnen en ben je in staat je dromen en ambities waar te maken. 

Ik heb het tot mijn missie gemaakt om hier een bijdrage aan te leveren. Mijn missie luidt daarom ook:

“Een Eigen Koers voor Iedereen”

 

Mijn verhaal

Ik ben Wouter van de Kamp, 33 jaar oud en woon samen met mijn verloofde en onze kinderen in Almere.

Van jongs af aan zeil en vaar ik graag en dat is waar ook echt passie voor voel. Als ik aan het roer zit, mijn bestemming kies, de zeilen hijs en het anker ligt dan vaar ik letterlijk mijn eigen koers! Daarnaast heb ik door de jaren heen ontdekt dat het onderhouden en maken van boten mij veel ontspanning en ruimte bieden om tot nieuwe inzichten te komen. 

Mijn creativiteit ontstaat niet als ik achter een bureau zit maar vooral als ik bezig ben. 

Toch heb ik dit lange tijd vooral als een hobby gezien, iets voor in mijn vrije tijd.

Na mijn middelbare school ben ik een HBO opleiding in de zorg gaan doen omdat ik mij altijd ook interesseerde voor mensen. Ik vind het waardevol om anderen te helpen. Als zorgverlener heb ik mij vooral ingezet voor de behandeling van patiënten met kanker. Door mijn eerder genoemde interesse voor mensen ging ik al snel leerlingen en collega’s begeleiden in het leren en werken. 

In de afgelopen 14 jaar heb ik les gegeven als docent aan het HBO, ben ik teamleider en manager geweest in de specialistische ziekenhuiszorg en heb ik bijgedragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van zorgverleners. Door mijn ervaringen ben ik gegroeid als mens en als mentor, leraar en adviseur. Door het volgen van verschillende opleidingen heb ik ontdekt dat ik veel plezier haal uit het coachen en inspireren van mensen. Ik geniet als ik je mag helpen bij het zetten van jouw stip op de horizon, je ondersteun om nieuwe vaardigheden & gedrag te ontwikkelen om echt jouw eigen koers te varen. 

Echter het werken aan boten bleef een passie voor in het weekend en in mijn werk kon ik mijn passies maar gedeeltelijk kwijt. Er werd creativiteit van mij verwacht vanachter een bureau, en dan ben ik helemaal niet creatief. Het werk als manager en coach werd steeds drukker en mijn passie voor boten kwam steeds verder onder druk te staan. Een recept voor overbelasting.

In het voorjaar van 2020 kon ik door de lockdown weer eens relatief veel tijd aan mijn boot besteden. En tijdens het schuren, schilderen en varen in de buitenlucht kwam ik letterlijk weer in beweging en voelde ik meer energie. Mijn creativiteit kwam terug en ik voelde mij gepassioneerd. Ik kreeg nieuwe inzichten en ideeën.

Als coach wist ik namelijk als geen ander dat laag intensieve, herhalende fysieke activiteiten goed werken om ontspanning en creativiteit te stimuleren.

Waarom heb ik de ene passie de andere laten uitsluiten?
Als dit voor mij werkt, waarom dan niet voor anderen?

Zo ontstond het idee om mijn passies voor boten en coaching te combineren en is Scheepswerf Eigen Koers ontstaan.

Ik bouw tijdens het werken aan boten samen met de coachees Eigen Koers Coaching letterlijk aan een “eigen koers voor iedereen”

 

Wat we doen

We bouwen elke dag met passie aan de “Eigen Koers Boot”.

We geven boten een nieuw leven door ze op te knappen. Dit wordt gedaan tijdens de begeleiding van Eigen Koers Coaching.

Eigen Koers coaching begeleidt bij het voorkomen en herstellen van Burn-Out en het versnellen van persoonlijke ontwikkeling.
Dit maakt dat elke boot een uniek ontwerp en verhaal heeft dat wordt vastgelegd in een document. 

De Eigen Koers Boot is daardoor veel meer dan een gerecycled product. Het is de letterlijke uitkomst van het proces refurbishment van zowel het product als iedereen die gewerkt heeft aan de totstandkoming van dit product.

We gebruiken materialen die lang mee gaan

Door materialen en verfsoorten te gebruiken die lang meegaan verlagen we de milieu impact van onze producten. Daarnaast recyclen we zo veel mogelijk.

We werken met aandacht en precisie

We kiezen voor kwaliteit en vakmanschap. Door zoveel mogelijk met de hand te doen hebben we letterlijk alles door onze handen laten gaan en op de details gelet.

We leveren een uniek product

Elke boot is de uitkomst van de begeleidingstrajecten van Eigen Koers Coaching en is dus gemaakt door vele handen die werken aan hun "eigen koers".

De meest maatschappelijk verantwoorde boot op de markt

Uniek, Eerlijke Service, Grote Waarde